Lingüística da cautela e da expresividade: sinónimos galegos de ‘demo’, ‘morrer’ (‘morte’), ‘porco’, ‘sacerdote’ e ‘sapo’ - Alonso Montero, Xesús (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2008)
Neste artigo preséntanse os resultados dunha enquisa lingüística sobre a utilización de termos expresivos, humorísticos e lúdicos por parte do falante nunha serie de universos semánticos. - En este artículo se presentan los resultados de una encuesta lingüística sobre la utilización de términos expresivos, humorísticos y lúdicos por parte del hablante en una serie de universos semánticos.
Keywords: Enquisa lingüística; Sinónimos; Tabú; Eufemismo; Expresividade; Encuesta lingüística; Expresividad