Para a biografía de Aníbal Otero como lingüista: documentos e datos inéditos ou descoñecidos - Alonso Montero, Xesús (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2009)
A intención do autor é facer unha aproximación á admirada figura do lingüista galego Aníbal Otero (1911- 1974) e percorrer os aspectos máis destacados da súa carreira como investigador da lingüística galega mediante algúns documentos persoais inéditos, en especial dous episodios: a súa colaboración na redacción do ALPI e a súa entrada na Real Academia Galega.
Keywords: Lingüística galega; ALPI; Real Academia Galega