O feito diferencial galego como máximo expoñente da literatura rexional. A Biblioteca de Escritores Gallegos - Carlos , Gegúndez López (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2010)
O obxectivo deste traballo é revisar o labor cultural desenvolvido a través da Biblioteca de Escritores Galegos no centenario da súa fundación. Os fundadores desta colección procuraban a promoción e difusión da denominada literatura rexional galega dende Madrid.
Keywords: Canitrot; Olmet; Literatura rexional; Galicia; Madrid