Viejos estereotipos y nuevos discursos: la visión de Galicia y de los gallegos en una fracción de la élite galaicoporteña a mediados de la década de 1940 - FARÍAS, Ruy (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2010)
A comezos do século XX, as elites intelectuais da comunidade galega en Buenos Aires elaboraron un discurso capaz de oporse á imaxe negativa que a condición de natural de Galicia entrañaba para a sociedade arxentina. O presente escrito analiza as continuidades e mutacións dese discurso a mediados da década de 1940.
Keywords: Emigración galega; Imaxe social; Estereotipos; Elites étnicas; Galeguismo