Unha mostra do urbano e o rural na poesía galega actual - Mejía Ruiz, Carmen (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2026)
O propósito desta colaboración é mostrar a presenza do urbano e do rural na poesía galega actual. Serán os poemas os que asuman o protagonismo para dar conta destas tendencias e deixar constancia de que tanto o urbano como o rural forman parte da vida das persoas que habitan eses espazos. Así mesmo, obsérvase na actualidade unha tendencia neo-ruralista claramente en consonancia cos tempos que vivimos.