"Infelices para sempre". Método e problemas dos rexistros material e escrito para a arqueoloxía medieval - Galbán Malagón, Carlos (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2024)
Nos últimos anos a diverxencia entre disciplinas comportou unha crecente incomprensión entre os investigadores baseada na natureza das fontes de investigación esquecendo a necesidade de achegasare sen prexuízos a un mesmo rexistro. Partindo de diversos exemplos do medievo galego (o documento escrito como obxecto, a relación entre concepto e materialidade na arquitectura de poder e o estudo das paisaxes señoriais), presentamos os problemas e posibilidades que ofrece a reintagración das fontes escritas en pé de igualdade co resto do rexistro material.