Testemuño de Marcial Suárez sobre a terceira época do semanario pontevedrés Litoral - Suárez, Mª Luisa (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2024)
Comeza este artigo coa presentación do escritor galego Marcial Suárez (Allariz, 1918 - O Porto do Son, 1996). Dáse a coñecer logo a súa testemuña consistente, por unha banda, no relato do xurdimento da terceira época do semanario pontevedrés Litoral encabezada por Domingo Dominguín (1920-1975) e, por outra, na narración de como foron os seus últimos días, antes de que fose prohibido polo réxime franquista. A testemuña é a transcrición dun manuscrito inédito do autor e a parte final transcorre en Madrid, dentro da clandestinidade do Partido Comunista de España. O texto que damos a coñecer amósase como derradeiro achado dunha investigación sobre os rastros de Litoral atopados entre os escritos orixinais de Marcial Suárez na súa biblioteca personal.