Religiosidad y espiritualidad en Valdeorras - Borro Fernández, Jesús (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2025)
Pretendemos salientar neste artigo algunhas das romarías máis pintorescas de Valdeorras e do oriente ourensán, como a de Nosa Señora das Ermitas, no Bolo, e a do Pai Eterno, que se celebra en parroquias como Lardeira e Quintela de Umoso, xunto cos curiosos ritos asociados a elas, mesturando relixiosidade e superstición, ambas as dúas aínda moi presentes no agro galego.