Un achegamento ás relacións humanimais na literatura galega - Acuña Trabazo, Ana (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2021)
Este artigo pretende ser un achegamento á relación entre animais humanos e animais non humanos en diferentes autores e obras da literatura galega desde unha perspectiva ecocrítica. A través dos textos exemplifícase a separación entre animais humanos e non humanos en contextos marcados pola dominación, ilústrase a interconexión humanimal e, finalmente, móstrase a plurisensorialidade do animal non humano. Engádense, tamén, ensaios con testemuños orais reais que inciden na separación bíos zoe en situacións de violencia extrema.