Revisión da novela "Alma e o mar", de Francisco X. Fernández Naval, desde unha perspectiva de xénero - Doval-Porto, Inma (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2018)
Analízase a novela Alma e o mar, de Francisco X. Fernández Naval, desde as teorías de xénero, cun estudo pormenorizado da súa temática, linguaxe e construción narrativa. Reflexiónase sobre aspectos chave como son as sexualidades non normativas, BDSM, a dominación patriarcal e as violencias simbólicas e activas. Todas estas cuestións sitúan a novela próxima a unha escrita feminina ou desde os corpos, así como ás narrativas Queer.