Un disidente do paraíso. Da radical condición heterodoxa da escrita de Lois Pereiro - Martínez Teixeiro, Alva (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2017)
Este artigo, por unha banda, aborda o orixinal conxunto da obra de Lois Pereiro e analiza, desde un punto de vista unificador –mais non simplificador–, este corpus heteroxéneo e complexo como desvío fronte aos canons literarios contemporáneos. Por outra banda, tamén se pretende reflexionar, cunha perspectiva holística, arredor dalgúns aspectos do conxunto desta obra literaria, que podemos resumir no carácter renovador e nos diferentes niveis de complexidade resultantes da súa exemplar indagación da natureza humana.