As últimas visitas do priorado de San Salvaodr de Chantada (Lugo) polos abades de Valladolid: edición e estudo - Méndez Pérez, Xosé (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2016)
Neste traballo estudamos, partindo da crise xeneralizada dos séculos XIV e XV, o contexto da reforma emprendida por San Benito el Real de Valladolid e a consecuente dependencia de todos os mosteiros reformados a esta casa. Nomeadamente, centrámonos en catro visitas monásticas dos últimos anos do priorado de San Salvador de Chantada (Lugo) antes da Desamortización, das que ofrecemos transcrición en apéndice.