Exposición dos prototipos femininos nos Miragres de Santiago. Unha primeira aproximación - Fernández Parada, Raquel (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2016)
Os Miragres de Santiago é unha das obras cumio da prosa galega tardomedieval. Malia a súa complexa composición, o ideario cristián que transmite pode ser visto como unha contribución de interese na procura da recreación do pensamento que daquela permanecía vixente. Neste artigo buscarase chegar á comprensión do valor que os prototipos femininos posúen na obra describindo, clasificando e estudando todas as alusións referidas a suxeitos femininos. A finalidade será a de amosar unha primeira aproximación do status que a muller, laica e relixiosa, mantiña a finais da Idade Media e, xa que logo, sumar un chanzo máis no estudo desta peculiar obra.