Importancia socio-hermenéutica do pensamento galego: A hermenéutica de Carlos Baliñas - Coca, Juan R. (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2016)
O pensamento galego ten sido moi frutífero no estudo do cotián e da intimidade. Un dos pensadores galegos que traballaron estes elementos foi Carlos Baliñas. Este autor propuxo unha hermenéutica que, ao meu xuízo, pódese chamar como cotián-conversacional. Esta teoría ten como principal interese o estudo dos primordios de significación. A proposta de Baliñas ten interese social enraizada na socio-hermenéutica multidimensional.