Franquismo e literatura galega: "Non Chores, Sabeliña", a primeira obra da literatura galega de Posguerra. Entre o populismo e o rexoubeirismo - Pardo de Neyra, Xulio (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Neste estudo desenvólvese, en chave filolóxico-didáctica, unha concienzuda análise sobre da xestación e a recepción de Non chores, Sabeliña, a primeira obra escrita e publicada en galego tras da Guerra Civil española. Nunca antes se fixera un estudo desta peza, polo que constitúe unha aproximación moi novidosa tanto para a Área de Filoloxías Galega e Portuguesa como para a de Didáctica da Lingua e a Literatura.