A arte contemporánea en Galiza. Os seus centros, artistas e xestoras - Villaverde Solar, María Dolores (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Este artigo pretende facer un resumo da situación artística en Galiza nas últimas décadas, dende os anos oitenta, etapa na que as mulleres non están xa, en teoría, excluídas do mundo artístico. Analízase a situación da muller na arte contemporánea e o papel das artistas, galeristas ou directoras de museos, etc., pois abórdanse décadas nas que a súa presenza na arte non se limita só a ser artista ou modelo. De igual forma e través dos seus traballos analízase se segue en vigor a arte feminista e se se ten en conta este tipo de arte ou non nos centros de arte contemporánea.