"La Casa de la Troya". Una visión de Galicia en papel y en nitrato - Vaquero Argelés, María (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
A través do presente artigo realízase un estudio comparativo de La Casa de la Troya como obra literaria e cinematográfica, análise que gaña en interese grazas a que a novela e o filme foron concibidos polo mesmo autor, Alejandro Pérez Lugín; trátase, ademais, de obter datos abondos que permitan catalogar o filme como galego.