"Vikingland" e a epopeia da emigración - Cascudo, José Antonio (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
O artigo versa sobre a construción da identidade cultural galega desde o audiovisual, tomando como punto de referencia Vikingland (2011) de Xurxo Chirro. O propósito é explorar os lugares comúns do fenómeno migratorio comparando este filme con obras afíns como Mamasunción (1984) ou Avión, el pueblo ausente (2011), co obxectivo de conformar un depósito visual da nosa memoria colectiva.