"Semanario Pintoresco Español" (1836-1857): noticias sobre cultura gallega en la prensa romántica centropeninsular - Navas Sánchez-Élez, María Victoria (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Baleirado do Semanario Pintoresco Español (1836-1857), publicación periódica de natureza miscelánea, impresa desde o centro español e peninsular, para confirmar a atención que a devandita revista castelá mostra, nunha dinámica oitocentista e iberista, cara ao referente cultural galego.