Unha achega á historia da edición en Galiza: Lugo nos anos do franquismo - Fernández Pérez-Sanjulián, Carme (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
A actividade editorial na Galiza durante o franquismo foi máis ampla e diversificada do que habitualmente se considera. A modo de exemplo, analízase neste traballo a produción e os axentes editoriais que desenvolveron o seu labor na cidade de Lugo no período que se estende de 1939 a 1975. Esta achega confirma a heteroxeneidade das iniciativas, empresas e axentes implicados.