O Grupo Bilbao como modelo de transculturalidade e identidade híbrida - Regueiro Salgado, Begoña (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Tras facer unha revisión do que dixo a crítica verbo da identidade e a configuración do Grupo Bilbao, este artigo ofrece unha nova proposta a partir das novas teorías sobre transculturalidade e identidade híbrida. Deste xeito, proponse a aplicación destas teorías para atopar o nexo de unión dos escritores do Grupo Bilbao nunha identidade híbrida de elementos culturais galegos e madrileños.