A interacción do aquí e do acolá na obra de Manuel Pereira Valcárcel - Curros Ferro, María (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
A obra de Manuel Pereira Valcárcel é un diario de notas, unha viaxe iniciática desde o seu Ouzande natal a Madrid. A súa poesía de carácter intimista permite que o lector se introduza no seu interior. É a propia medra a que está en xogo para non ser devorada pola grande urbe. A mellora atravesa as fronteiras do alá e a mocidade fica lonxe.