A escrita de Teresa Moure e a identidade feminina - Romero López, Alicia (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Neste breve traballo amosaranse as ideas de Teresa Moure reflectidas no seu ensaio A palabra das fillas de Eva, publicado en 2005, e a evolución das mesmas na súa obra Queer-emos un mundo novo, de 2012. Tamén se exemplificará, a través da súa novela Herba Moura (2005), como a autora galega traslada os seus postulados teóricos á súa literatura.