Cara ao ermo. Estratexias para o cuestionamento da realidade desde a poesía galega recente - Marante Arias, Antía (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
A través da análise dos poemarios Fase de trema de Lorena Souto (Espiral Maior, 2012) e Cero de Oriana Méndez (Galaxia, 2011) proporase unha lectura destes títulos como textos que, por medio do emprego da “metáfora da tolemia”, procuran un diálogo intertextual concreto para activar un discurso deconstrutivo –en termos derridianos– sobre o cuestionamento de realidades, individuais e colectivas, e para artellar novos posicionamentos desde o literario.