“Estranxeira na súa patria” de Rosalía de Castro: a identidade negada na propria terra - García Negro, María Pilar (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Rosalía de Castro é autora de versos, frases, sentenzas... lapidarias. Non se trata só de achados formais senón que se corresponden cun fondo filosófico, psicolóxico ou político de grande exactitude e profundidade e, por isto, chamadas a perduraren no tempo. Un exemplo singular é o título do seu poema “Estranxeira na súa patria”. Examinaremos o seu contido e transcendencia á luz da obra toda da escritora.