A fala dos corpos. Entre Cixous, Shelley e Queizán - Fente, Elvira (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Pretendemos amosar as analoxías existentes entre as obras de Hélène Cixous, Mary Shelley e o pensamento feminista de María Xosé Queizán. Trataremos o significado de corpo das mulleres e como Cixous e Queizán o identifican coa palabra. Analizaremos como Queizán se inspira a partir do traballo de Mary Shelley, concretamente de Frankenstein, para entender a maternidade. Cando os corpos reprodutores sexan substituídos por máquinas lograrase, di Queizán, a verdadeira igualdade.