O “bello sexo” na prensa galega do Sexenio Revolucionario - Arcay Barral, Ángel (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Este artigo versa sobre a presenza de mulleres escritoras na prensa galega durante o período comprendido entre 1856 e 1880, tomando como base unha pequena porcentaxe dos xornais galegos deste período para tratar de desentrañar a evolución da participación feminina nas publicacións. Poñerei en relación a lexislación do século XIX co número de xornais publicados e, por outra banda, relacionarei a presenza da muller na educación coa súa participación nas publicacións desta época.