Emigración e exilio como tema na literatura dramática galega: algúns casos - Pascual Rodríguez, Roberto (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Trazamos neste artigo un discurso analítico e comparativo a través dun percorrido pola literatura dramática galega onde o conflito da emigración se amosa como unha constante tráxica, dende as pezas de Antón Villar Ponte até as máis contemporáneas de Roberto Salgueiro, Cándido Pazó, Daniel Cortezón, etc.