María Casares: do trasterro ó exilio - Hermida Mondelo, Sabela (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
María Casares xorde como actriz universal no exilio francés, converténdose en musa da corrente existencialista e en referente para os seus compatriotas republicanos. Grazas á súa proxección artística internacional encóntrase co exilio galego en Sudamérica, chegando a converterse así nunha icona, non só artística, senón tamén política para a intelectualidade galega desterrada, na esperanza da ansiada III República.