"La Hija del Mar" y su proyección por el Mediterráneo - Nafría Fernández, María Jesús (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Na Península Ibérica podemos atopar moitas referencias literarias para as fillas do mar, lamias ou sereas. Neste artigo abordaremos a obra titulada La Hija del Mar de Rosalía de Castro, e compararémola coa novela titulada La Filla del Mar de Ángel Guimerá e o conto homónimo de María Bell Lloc, co obxectivo de definir os trazos común existentes nos protagonistas.