A "Medea dos fuxidos" de Manuel Lourenzo e a "Medea" de Eurípides. Influencias textuais e conceptos ético-emocionais - Cendán Teijeiro, Noelia (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Medea dos Fuxidos, poema escénico de Manuel Lourenzo, dramatiza boa parte da temática contida na célebre traxedia euripídea Medea. Pese a que o autor dramático galego procede a realizar unha adaptación cultural de gran calado, reformulando aspectos de toda índole (personaxes secundarios, ambientación, ideario antropolóxico...), a obra conserva, tal como demostra este estudo, trazos importantes da versión grega, a saber, liña temática, pasaxes textuais e caracterización dramática.