Crítica dunha identidade sentimental de Galicia: sentimento, razón e historia en Daniel Cortezón - Sanjurjo Díaz, Santiago (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
O presente artigo constitúe unha primeira achega ao estudo da crítica filosófica e política da idea sentimental de Galicia que levou a cabo Daniel Cortezón (1927-2009) na súa obra ensaística. Partindo da análise de Helena Miguélez-Carballeira no seu Galicia, a Sentimental Nation (2013) estúdanse os conceptos de sentimento, historia e razón nos principais textos teóricos do autor, incluíndo algúns inéditos.