De España al Carajá: el hispanismo en "La Novela del Indio Tupinamba" de Eugenio F. Granell - Palomeque Recio, Azahara (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Este traballo analiza La Novela del Indio Tupinamba (1959) do escritor galego e militante do POUM Eugenio Granell, exiliado ó cabo da Guerra Civil española, considerando a súa intervención no campo de produción cultural (Bourdieu) e a súa crítica do “imperialismo discursivo” (Díaz Quiñones), denominado “hispanismo”, que caracterizou tradicionalmente as relacións entre España e as súas antigas colonias.