El diálogo intergeneracional de la familia Crecente en "Os libros arden mal" de Manuel Rivas - Lammers, Anna (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
Este artigo ten a intención de estudar o diálogo interxeracional da familia Crecente na novela Os libros arden mal (2006) do escritor galego Manuel Rivas. A partir dos conceptos teóricos da memoria colectiva, memoria cultural e dotrauma colectivo, desenvolvidos nas Ciencias Sociais e Culturais por Halbwachs (1925), Assmann (1992) e Kühner(2008), procédese á análise do campo traumático da memoria familiar e a transmisión das lembranzas da Guerra Civile do Franquismo.