"Cómaros verdes". O primeiro poemario galego de posguerra - Arias Chachero, Patricia (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2015)
No ano 1947 publícase Cómaros verdes de Iglesia Alvariño. O libro está considerado o primeiro poemario galego relevante da posguerra. No presente traballo preténdese analizar cales foron as circunstancias que rodearon a aparición do mencionado volume.