Unha escolma de literatura popular de tradición oral no universo de Terra de Montes (II) - Troitiño López, Mª José (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2014)
Ofrecemos neste traballo unha escolma de arrolos, recitados, xogos iniciáticos, contos, adiviñas, etc., recollidos na Terra de Montes. Todo este corpus forma o que coñecemos como literatura popular de tradición oral. Un tesouro cultural que ten como punto de mira os nenos dende a primeira á terceira infancia, o que abarcaría dos cero aos once anos, saciando deste xeito o innato apetito de saber que se consolida a través da fala, dos xogos, dos contos, etc. En definitiva, unha escolma de xogos que buscan iniciar os nenos nese apaixonante camiño da vida.