O “Novo Cinema Galego”. Galiza na senda da vangarda - Suárez, Pablo (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2014)
O obxectivo deste artigo é ofrecermos unha aproximación aos movementos cinematográficos dos últimos anos, nomeadamente á cuestión formulada en Galiza en torno ao concepto de “Novo Cinema Galego” –nome dunha corrente de difícil acoutamento, como veremos–, e facelo dun modo explicativo, estabelecendo as súas causas, a súa orixe e a súa evolución.