Relacións entre literatura e fútbol: a propósito de “O míster & Iron Maiden”, de Manuel Rivas - Rivero Grandoso, Javier (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2014)
O fútbol e a literatura foron tradicionalmente dous mundos separados, en gran medida polos prexuízos existentes en cada un dos bandos. Poucos son os exemplos de unión entre o deporte e as letras até agora, mais cada vez os escritores prestan máis atención ao fútbol, xa sexa dende a columna xornalística ou dende a ficción. Neste traballo analizamos un caso do deporte a e literatura galega: o conto de Manuel Rivas “O míster & Iron Maiden”, no que a figura do adestrador do Deportivo de la Coruña, Arsenio Iglesias, desempeña un papel destacado.