Nuno Freire de Andrade, Mestre de Cristo. Tradición e vínculos dos Andrade co reino portugués - Pichel Gotérrez, Ricardo (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2014)
Neste artigo ofrecemos unha aproximación historiográfica á Casa de Andrade, unha das familias nobiliarias máis sobranceiras da Galiza medieval, e aos seus vínculos nobiliárquicos co reino castelán e, especialmente, co reino portugués ao longo do século XIV. Así pois, centrámonos na figura de Nuno Freire de Andrade, Grande Mestre da Orde de Cristo e abandeirado dos reis Pedro I e Fernando I de Portugal.