Aproximación á prefixación no galego literario medieval - López Viñas, Xoán (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2014)
Neste artigo pretendemos levar a cabo unha breve aproximación ao fenómeno da prefixación con base nunha selección de obras do galego literario medieval. En primeiro lugar, imos realizar unha mínima caracterización teórica da prefixación coa finalidade de expor as diversas consideracións sobre o estatuto gramatical deste mecanismo de formación de palabras (derivativo, compositivo ou mixto) e o noso posicionamento ao respecto. Finalmente, estudaremos o sistema prefixal no galego literario medieval.