A censura de "Castelao e a sua época" - Iglesias Mira, Antonio (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2014)
Castelao e a sua época foi o segundo espectáculo que o director catalán Ricard Salvat preparou co CITAC durante a temporada de teatro universitario 68/69, que coincide coa Crise Académica de 69. Este espectáculo non chega ver a luz, pois a censura o prohíbe e, despois, a policía política expulsa o director do país. Neste artigo, tentaremos presentar brevemente o acontecido para despois analizar as marcas que a censura deixou no texto dramático da peza.