Fontes do "Diccionario gallego-castellano" (1913-1928) da Real Academia Galega: Xoán Manuel Pintos, Eduardo Pondal, Benito Vicente Payzal - Sánchez Vales, Mª Dolores (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2013)
No proceso de elaboración do primeiro dicionario da Real Academia Galega, que só chegou á voz “cativo”, contouse con diverso material léxico, entre eles os vocabularios de Xoán Manuel Pintos, Eduardo Pondal e Vicente Payzal. A maneira en que a información proporcionada por estes vocabularios foi utilizada, implícita ou explicitamente, para a feitura do dicionario axudará a comprender o laborioso e complexo proceso de redacción desta obra.