Toponimia, etimoloxía e fontes documentais: os exemplos de "Arosa" e "Brens" - Martínez Lema, Paulo (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2012)
A análise e interpretación dos testemuños medievais dos nomes de lugar constitúe un recurso inescusábel na elaboración de propostas etimolóxicas para eles. Neste traballo exemplifícase ese principio metodolóxico a través de dous topónimos galegos concretos (Arosa e Brens), ao tempo que se abordan cuestións intimimanete relacionadas con esta vertente dos estudos toponomásticos.