O republicanismo galego en Chile: as Crónicas de Suárez Picallo - Manríquez Bergenfreid, Constanza; Suárez González, Andrés (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2012)
O artigo fai unha análise do intelectual de orixe galega Ramón Suárez Picallo (1894-1964) e algunhas das súas crónicas escritas en Chile entre 1942 e 1956 e recompiladas no libro La feria del mundo (2008). Unha das motivacións das súas crónicas sería o exilio republicano en América, especialmente o galego. Suárez Picallo sinala Chile e outros países de América Latina como un exemplo político para o republicanismo español.