Rosalía de Castro, Manuel Murguía, a súa filla Aura e o contexto revolucionario de 1968 - Garcia Vega, Lucía (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2012)
Esta investigación ten por obxecto cubrir algúns baleiros informativos postergados desde a segunda metade do século XX e que semellan ser claves nos estudos sobre a vida e a produción literaria de Rosalía de Castro (1837- 1885), ao tempo que se lle concede unha necesaria atención ao contexto político no que se moveu o seu esposo, Manuel Martínez Murguía (1833-1923), no simbólico ano 1868.