Denominacións do "umbilicus rupestris" no territorio galegófono: unha aproximación a partir dos datos do ALGa (I) - Dourado Fernández, Rocío (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2012)
Neste traballo reunimos varias das formas rexistradas no ALGa para denominar a planta coñecida na nomenclatura científica como Umbilicus rupestris (Salisb.) Dandy. A partir dun repertorio de máis de cincuenta ítems, elaboramos unha proposta de agrupación baseada en criterios motivacionais e, en menor medida, etimolóxicos. Así mesmo, procuramos contextualizar sempre os datos obtidos dentro do ámbito románico, onde detectamos pautas similares ás que fomos capaces de identificar para o territorio galegófono.