Do "Hipólito" de Eurípides á "Romería ás covas do demo" de Manuel Lourenzo: algunhas pasaxes de confluencia - Cendán Teijeiro, Noelia (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2012)
A relación intelectual e textual que vincula a farsa galega Romería ás covas do demo de Manuel Lourenzo coa traxedia grega Hipólito de Eurípides convértese no eixo de interesantes procesos de manipulación e recreación literaria. O obxectivo do presente artigo radica, precisamente, na aproximación ao estudo das consideracións precedentes.