Os espazos necrolóxico e elexíaco de Rosalía de Castro na prensa de Madrid e de Galicia - García Vega, Lucía (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2011)
Este artigo atende ao obxectivo esencial de achegar novas informacións relacionadas co falecemento de Rosalía de Castro (1837-1885). Ademais de dar conta da propia noticia publicada en revistas e xornais madrileños e galegos, recuperamos algúns textos por medio dos que outros escritores homenaxearon á escritora compostelá en 1885.