Aspectos da identidade galega en Bos Aires (1900-1960) - Farias, Ruy (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2011)
Entre comezos do século XX e 1960 a Arxentina foi o máis importante dos destinos migratorios galegos. Através da análise da forma na que as persoas que participaron desa experiencia conservaron, modificaron ou perderon a súa lingua materna, cultura culinaria e formas de sociabilidade, o traballo pretende iluminar de que xeito se preservou a identidade galega no contexto daquela nova sociedade.