Traducións de literatura infantil e xuvenil ao galego (1968-1978) - Domínguez Pérez, Mónica (Madrygal. Revista de Estudios Gallegos, 2011)
Aliteratura infantil e xuvenil galega formouse entre 1968 e 1978, grazas a obras autóctonas e á aportación das traducións. Neste artigo presentarase unha panorámica da etapa indicada, prestando especial atención ás traducións do estranxeiro. Observarase así que as traducións carecían de planificación, pero resultaban significativas dunhas tendencias e contribuíron á formación da literatura infantil e xuvenil galega mediante a introdución de novos modelos literarios.